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Read the first time on 26th April 1961.

An Ordinance to provide for the establishment of the Police Cadet Corps.

Be it enacted by the Yang di-Pertuan Negara with the advice and consent of the 
Legislative Assembly of Singapore, as follows: —

Short title

1.  This Ordinance may be cited as the Police Cadet Corps Ordinance, 1961.

Interpretation

2.  In this Ordinance —

“Corps” means the Police Cadet Corps;

“officer” means an officer entered, appointed or commissioned in the Corps under 
the provisions of section 7 of this Ordinance;

“Commandant” means the officer for the time being appointed under the 
provisions of section 4 of this Ordinance, and in the event of there being no 
such officer, means the officer who is most senior in rank in the Corps;

“Police Force” means the Singapore Police Force established under the Police 
Force Ordinance, 1958 (Ord. 32 of 1958).

Constitution

3.—(1)  There shall be raised and maintained in the State of Singapore a corps to be 
known as the Police Cadet Corps.

(2)  Any person who is a citizen of Singapore shall be eligible for enrolment in the 
Corps, subject to the provisions of this Ordinance and any regulations made thereunder.

Appointment of Commandant

4.—(1)  The Minister may in consultation with the Commissioner of Police appoint an 
officer to command the Corps, who shall be known as the Commandant, Police Cadet 
Corps, and who shall be responsible for its general discipline, training and welfare.

(2)  The Commandant shall hold office for a specified period which shall not exceed 


